We zijn aan het werven ! Kom bij ons en maak het verschil in onze ziekenhuizen
Multidisciplinair ambulant gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen
Supraregionaal Referentiecentrum voor Eetstoornissen bij jongeren

Een gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen
Ons centrum onderscheidt zich door een multidisciplinaire en geïndividualiseerde aanpak, waarbij vroege detectie, gerichte doorverwijzing en gespecialiseerde zorg worden gecombineerd.
We hanteren een holistische benadering die individuele, familiale en groepsgerichte therapieën omvat. We integreren erkende methoden zoals Family Based Therapy (FBT) en binnenkort Multi Familial Therapy (MFT), en bieden tevens aangepaste dieet- en lichaamsgerichte zorg.
Indien nodig kan een intensieve behandeling worden aangeboden.
Ons doel: patiënten en families begeleiden naar een duurzaam herstel via een gestructureerd en gecoördineerd zorgtraject.
In het Erasme Ziekenhuis richt de behandeling van eetstoornissen zich op jongeren van 12 tot 23 jaar met aandoeningen zoals anorexia, boulimia of eetbuistoornis.
In het Universitair Kinderziekenhuis (HUDERF) is de behandeling gericht op kinderen en adolescenten tot 15 jaar met stoornissen zoals ARFID/pediatrische eetstoornis, anorexia, boulimia of eetbuistoornis.
Onze consultaties zijn in het algemeen bedoeld voor:
- families die een globale begeleiding wensen, waarbij naasten als sleutelfiguren in het herstelproces worden betrokken.
- patiënten die een gepersonaliseerde behandeling nodig hebben, aangepast aan hun psychische en fysieke behoeften.

Onze experts
Prof. Véronique Delvenne, Directeur van de afdeling psychiatrie voor baby's, kinderen, adolescenten en jongvolwassenen (H.U.B)
Véronique Delvenne, professor in de kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Université libre de Bruxelles (ULB), is een erkende specialist in de kinderpsychiatrie in België.
Als lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België heeft zij haar werk geconcentreerd op eetstoornissen en de specifieke uitdagingen van de psychiatrie tijdens de overgangsperiode. Door haar expertise en onderzoek draagt zij bij aan de vooruitgang van kennis en praktijken op deze essentiële gebieden van de geestelijke gezondheid.

Dr. Judith Dereau, Hoofd kinderpsychiater voor de behandeling van eetstoornissen aan de H.U.B
Dr. Judith Dereau, medisch verantwoordelijke van het ambulante ES-centrum van de H.U.B., is een prominente figuur in het Franstalige Belgische landschap van professionals gespecialiseerd in eetstoornissen. Als erkende expert deelt zij haar ervaring en kennis door het geven van seminars en regelmatige bijdragen aan congressen.
Met een klinische ziekenhuis- en ambulante praktijk sinds 2003, zet Dr. Dereau haar ervaring in voor opleiding en innovatie in behandelingen.

Silvana Fuso, Klinisch psycholoog en FBT-referent voor de behandeling van eetstoornissen aan de H.U.B.
Silvana Fuso, psycholoog gespecialiseerd in eetstoornissen bij jongeren, is een autoriteit op haar gebied. Zij werkt binnen het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (HUDERF) en het Erasme Ziekenhuis in Brussel.
Met een erkende expertise geeft mevrouw Fuso de voorkeur aan Family Based Therapy (FBT), een innovatieve therapeutische benadering die families actief betrekt bij de behandeling, wat bijdraagt aan een duurzaam en holistisch herstel. Mevrouw Fuso draagt ook bij aan de opleiding van professionals op het gebied van eetstoornissen.
Ons team
Kinderpsychiaters
- Dr. Mouna Al-Husni (HUDERF-Erasme)
- Prof. Véronique Delvenne (HUDERF)
- Dr. Judith Dereau (Erasme)
- Dr. Maria Talib (HUDERF-Erasme)
Somatische zorg
- Dr. Jean-Charles Preiser (Erasme)
- Dr. Céline Roman
Psychologen
- Mevrouw Christella di Fiore
- Mevrouw Silvana Fuso (UKZKF-Erasme)
- Mevrouw Nadia Ramsis
Kinesitherapeuten
- Mevrouw Nora El Meziani
Diëtisten
- Mevrouw Charlotte Dupont
Erasme Medical Center (EMC)
Route de Lennik 900 − 1070 Bruxelles
EMC centrale receptie +32 (0)2 555 31 11
Secretariaat Kinder- en Jeugdpsychiatrie +32 (0)2 555 32 96
Hôpital des Enfants (Huderf)
Avenue Jean Joseph Crocq 15 - 1020 Bruxelles
Secrétariat Pédopsychiatrie: +32 2 477 31 80